Bliv frivillig på Frederiksværk Krisecenter

Har du tid, lyst, overskud og hjertet på rette sted?

Har du lyst til at give liv og umiddelbare lyspunkter til kvinder og børn?

Så bliv frivillig på Frederiksværk Krisecenter!

Som frivillig på Frederiksværk Krisecenter, vil du blive en del af en skøn gruppe af frivillige. De frivillige har samværet og den gode aktivitet i fokus.

Kom til informationsmøde om at være frivillig

på Frederiksværk Krisecenter – Klik her!

Hvad er et Krisecenter?

  • Et sted, hvor vi med støtte, sikkerhed og rådgivning
  • Et sted, hvor kvinder, som har været udsat for fysisk eller psykisk vold, voldtægt eller anden mishandling, tilbydes ophold alene eller sammen med deres børn.
  • Et sted, hvor frivillige sammen med fagpersonalet skaber nogle trygge rammer og gode aktiviteter
  • Et sted, hvor vi hjælper kvinderne til at kunne selv.
  • Et sted, hvor kvinderne selv passer deres børn og deltager i den daglige husholdning samt rengøring.
  • Et sted der har brug for der kommer liv udefra, så der sker noget livgivende, noget der bryder hverdagen og vækker glæde. Et sted der har brug for en der kan klippe julepynt, spille guitar, lave snobrød eller måske noget helt femte.

Hvem er du?

  • Vi har ikke så mange formelle krav til hvad du skal indeholde, udover du skal komme med dit helt eget engagement.
  • Vi forventer du har hjertet på det rette sted og har lyst til bidrage til vores arbejde for voldsudsatte kvinder og deres børn.
  • Vi forventer ligeledes du møder kvinder og børn med respekt og tolerance, uden skelen til deres nationalitet, hudfarve eller religiøse tilhørsforhold.
  • Et par gode lyttende øre og en god portion nærvær, og et smil på læben er en kærkommen nødvendighed.Du skal være indstillet på at selve arbejdet kvinderne og børne, som eksempelvis samtaler og rådgivning, varetages af fagpersonalet på krisecentret.

 

Hvad indebære det at være frivillig på Frederiksværk Krisecenter?

Når du starter som frivillig på Frederiksværk Krisecenter, vil du blive en del af en skøn gruppe af frivillige. Din indsats som frivillig består primært af  omsorg, samvær og aktiviteter med kvinder og børn. Der vil også kunne være praktiske opgaver i forbindelse med aktiviteter og husets drift.

De er også krisecentrets frivillige der arrangerer Fastelavnsfest, Påskefrokost, Halloween, julebingo og fejring af andre højtider. Det er altid meget hyggeligt, sjovt og livgivende at være en del af.

Som frivillig skal man have vagt hver uge af minimum 3 timers varighed. Tidspunktet er vi meget fleksible med, men som udgangspunkt skal det være nogenlunde det samme hver uge.

Vi tager gerne udgangspunkt i dine kompetencer og interesser når vi sammen finder ud af hvilken frivillig-rolle du skal udfylde her på krisecentret.

Basis Introduktion:

Når du starter som frivillig skal du deltage i vores basis-introduktion, som er fordelt på tre eftermiddage.

På denne basis introduktion bliver du klædt på med viden om emner som eksempelvis: Vold og Reaktioner, Kvinder og målgruppe, Sikkerhed og Tryghed, Roller på krisecentret, Struktur, Aktiviteter.

Når du starter underskriver en frivilligkontrakt og en tavshedserklæring.

Interesseret?
Hvis dette skulle have fanget din interesse, håber vi du vil udfylde kontaktformen herunder.
Herefter vil vi kontakte dig med henblik på en samtale. Vi ser frem til at høre fra dig.