BLIV FRIVILLIG MEDARBEJDER PÅ FREDERIKSVÆRK KRISECENTER

Har du tid, lyst, overskud og hjertet på rette sted?

Har du lyst til at give tryghed og umiddelbare lyspunkter til voldsramte kvinder og børn?

Er du kvinde?

Så bliv frivillig medarbejder på Frederiksværk Krisecenter!

Som frivillig medarbejder på Frederiksværk Krisecenter bliver en del af en skøn frivillige gruppe. Hovedfokus som frivillig medarbejder er at skabe tryghed, samvær med beboerne og de gode aktiviteter og begivenheder.

Kom til informationsmøde om at være frivillig medarbejder på Frederiksværk Krisecenter – Klik her!

Hvad er Frederiksværk Krisecenter?

 • Frederiksværk Krisecenter er et fagligt funderet non-profit krisecenter grundlagt i 1983. Vi et af Danmarks ældste krisecentre.
 • På krisecentret skaber frivillige medarbejdere sammen med fagpersonalet nogle trygge rammer og nogle gode fællesskabsorienterede aktiviteter.
 • Der arbejdes altid udefra et  grundlæggende fokus på at fagpersonale og frivillige medarbejdere hjælper beboerne til at kunne selv og tage magten tilbage over eget liv.
 • På krisecentret bliver alle bearbejdende samtaler og alt socialfaglig hjælp foretaget af beboerens kontaktperson, som alle er fagpersoner med specialviden om vold mod kvinder.
 • På krisecentret passer mødre som udgangspunkt deres egne børn og deltager i den daglige husholdning, samt rengøring.
 • Krisecentret har brug for der kommer liv udefra, så der sker noget livgivende, noget der bryder hverdagen og vækker glæde. Et sted der har brug for en der kan klippe julepynt, spille guitar, lave snobrød eller måske noget helt femte. Dette fordi vold ofte er meget isolerende, så netværket er meget begrænset og dels fordi mange har søgt tilflugt langt fra deres nærmiljø og deres relationer.

Hvem er du?

 • Vi har ikke så mange formelle krav til hvad du skal indeholde andet end at du skal være kvinde og du skal bidrage med engagement og tryghed.
 • Vi forventer du har hjertet på det rette sted og har lyst til bidrage til vores arbejde for voldsudsatte kvinder og deres børn.
 • Vi forventer ligeledes du møder kvinder og børn med respekt og tolerance, uden skelen til deres nationalitet, hudfarve eller religiøse tilhørsforhold.
 • Et par gode lyttende øre og en god portion nærvær, og et smil på læben er en kærkommen nødvendighed. Du skal være indstillet på at selve arbejdet kvinderne og børne, som eksempelvis samtaler og rådgivning, varetages af fagpersonalet på krisecentret.
 • Ren straffe- og børneattest er et krav.

 

Hvad indebære det at være frivillig på Frederiksværk Krisecenter?

Når du starter som frivillig medarbejder på Frederiksværk Krisecenter, vil du blive en del af en skøn gruppe af frivillige. Din indsats som frivillig består primært af  at skabe tryghed, lave samvær og aktiviteter med kvinder og børn. Op til alle traditioner, som eksempelvis Fastelavn og Jul, skal der planlægges og klargøres, så det ender ud med et fællesarrangement for beboerne.

Der vil også kunne være få praktiske opgaver i forbindelse med aktiviteter og husets drift.

Som frivillig medarbejder skal man have vagt hver uge af minimum 3 timers varighed. Tidspunktet er vi meget fleksible med, men som udgangspunkt skal det være nogenlunde det samme tidspunkt hver uge.

Vi tager gerne udgangspunkt i dine kompetencer og interesser når vi sammen finder ud af hvilken frivillig-rolle du skal udfylde her på krisecentret.

Basis Introduktion:

Når du starter som frivillig skal du deltage i vores basis-introduktion, som er fordelt på tre eftermiddage.

På denne basis introduktion bliver du klædt på med viden om emner som eksempelvis: Vold og Reaktioner, Kvinder og målgruppe, Sikkerhed og Tryghed, Roller på krisecentret, Struktur, Aktiviteter.

Når du starter underskriver en frivilligkontrakt og en tavshedserklæring.

Interesseret?
Hvis dette skulle have fanget din interesse, så kom med til vores informationsmøde om at være frivillig på Frederiksværk Krisecenter. Det er helt uforpligtende. Herefter kan man tilmelde sig vores introduktionsforløb, hvor man sammen med andre der gerne vil være frivillige medarbejdere over tre undervisningsgange bliver sat grundigt ind i frivilligheden, krisecentret, måden vi arbejder på etc.

Næste informationsmøde er 21. September kl. 16.30 – Tilmelding på dette link:

Kom til informationsmøde om at være frivillig medarbejder på Frederiksværk Krisecenter – Klik her!

eller til Vivian på telefonnummer 30739402.

 

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte krisecentrets frivillig koordinator, Vivian på telefonnummer 30739402