Frederiksværk Krisecenter kan tilbyde dig (og dine børn) et trygt sted at bo, hvis du er udsat for vold eller trusler om vold. Hos os er du i sikkerhed og du kan begynde at trække vejret igen. Vi ser dig som en stærk kvinde der er klar til at tage et stort skridt væk fra volden. Vi er klar til at stå ved din side og hjælpe dig på din vej. Du bliver mødt af omsorg, hjælp og rådgivning.
Under opholdet får du/I jeres eget værelse med senge, klædeskab, TV, bord/stole mm. Værelset er lyst og i god stand. I har adgang til fint køkken med eget køleskab. Fælles hyggestue, familierum, aktivitetsrum, baderum og toiletter. Vi gør et nummer ud af at have gode rammer, da gode rammer har en betydning for kvinder og børns proces og vej ud af volden. Vi har indrettet rummene ud fra tanken “at det skal kunne være hjemme hos nogen” -Altså det skal føles som et (midlertidigt) hjem og ikke bare endnu en institution.
Vi ønsker at kvinder og børn oplever at være en del af et fællesskab. Man bliver stærk og handlekraftig af at være en del af en fællesskab. For at styrke fællesskabet har vi en del aktiviteter og ting vi laver sammen. Hvad der faktisk sker tilpasser vi til gruppen af kvinder og børn. Det kan være alt fra en kop kaffe foran fjernsynet, gemme i haven, Justdance
Indkøb, madlavning og andre daglige gøremål foretager du selv. Ligeledes har du et rengøringsområde, som aftales på beboermødet.
Et ophold varer typisk mellem et par dage og tre måneder. Opholdet er frivilligt og du kan til enhver tid afbryde opholdet, hvis du ønsker det.
Normalt skal du oplyse dit navn, når du søger ophold hos os, men der er mulighed for at bo her anonymt under særlige omstændigheder. Dette kan vi dog ikke tilbyde, hvis du har børn med, da vi har en forpligtelse til at sørge for at børn får den rette støtte og hjælp.
Beboerdemokrati og empowerment
En gang om ugen er der beboermøde. På dette møde snakker vi om hvordan der går i huset, vi fortæller om aktiviteter, vi laver aftaler om rengøring, fællesspisning og ser på hvordan ugen ser ud. Men det vigtigste er at du som beboer kan tage noget op som betyder noget for dig eller som går dig på. Stort eller småt. Bare det er med respekt for at vi er forskellige.
Kontaktperson
Under opholdet på krisecentret har du en kontaktperson. På denne måde ved du altid hvem du skal snakke med og hvem der kan hjælpe dig med dine sager. På samme måde får alle børn en børnekontaktperson. Alle kontaktpersoner er fagprofessionelle med specialviden om vold i nære relationer og de reaktioner og handlemønstre der er følge med at have levet med vold i familien.
Her finder du os
Kontakt os
Du kan ringe til os på tlf. 47 77 04 47
Vi tager telefonen kl. 8:00 – 22:00 – Alle dage året rundt.
Du kan også henvende dig på vores adresse – det kræver ingen henvisning.
Har du brug for rådgivning kan du også sende en mail til mail@krisecenter.nu eller skrive til os på Messenger – Tryk her.